Franca alarmon në Këshill të Sigurimit për sigurinë në Bosnje e Kosovë pas luftës në Ukrainë

Shpërndaje lajmin

Face à ces dynamiques préoccupantes, la présence internationale en Bosnie-Herzégovine reste nécessaire à la stabilité du pays et de la région.
– La présence de @euforbih doit continuer dans la durée– L’ participe à réduire les tensions Serbie/Kosovo avec @EULEXKosovo
— La France à l’ONU (@franceonu) May 11, 2022

Ambasadorja e Francës në Kombet e Bashkuara, Nathalie Estival-Broadhurst, ka thënë se shteti i saj shpreh shqetësimin për krizën e vazhdueshme politike në Bosnje e Hercegovinë që nga vera e kaluar.
Siç ka thënë ajo, një krizë e tillë rrezikon arritjen pothuajse 30 vjeçare të ndërtimit të institucioneve dhe reformave në Bosnje e Hercegovinë.
Broadhurst tutje ka thënë se duke qenë përballë kësaj dinamike shqetësuese, prezenca ndërkombëtare në Bosnje e Hercegovinë mbetet e nevojshme për stabilitetin e Bosnjës dhe të rajonit.
Diplomatja franceze ka thënë se prezenca e misionit të EUFOR-it në Bosnje duhet të vazhdojë, derisa përmend edhe Kosovën, duke thënë se Bashkimi Evropian ndihmon në reduktimin e tensioneve në mes të Kosovës dhe Serbisë përmes misionit të EULEX-it.
Broadhust tutje ka thënë se me luftën e paprecedentë që Rusia ka nisur në Ukrainë, Franca nuk do të ndal përpjekjet për të punuar për stabilitetin e Evropës dhe në mënyrë të veçantë të Ballkanit.
“Meqë kontinenti evropian përballet me një sfidë të paprecedentë që vjen nga lufta e Rusisë në Ukrainë, ne nuk do të kursejmë asnjë përpjekje për të punuar për stabilitetin në Evropë, veçanërisht në Ballkan”, ka thënë ambasadorja Broadhurst në Këshillin e Sigurimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *