Franca kërkon sërish zgjedhje në veri përmes dorëheqjes së kryetarëve aktual

0
Shpërndaje lajmin

1 ditë pas dështimit të referendumit në 4 komunat e veriut të Kosovës, Franca ka kërkuar proces të ri zgjedhor në veri sa më shpejtë.
Ambasadori francez, Nicolas de Riviere në mbledhjen e KS të OKB-së tha se tërheqja e kryetarëve është mënyra më e mirë.
“Franca rikujton se tërheqja e kryetarëve të zgjedhur me vetëm 3 për qind të votave, do të ishte mënyra më e shpejtë për rivendosje të demokracisë përfaqësuese në katër komunat në veri, dhe do të jetë shenjë e shtensionimit të situatës”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *