Franca ndalon këtë seri të iPhone

0
Shpërndaje lajmin

Franca ka urdhëruar Apple të ndalojë shitjen e iPhone 12 për emetimin e tepërt të rrezatimit elektromagnetik. Mbikëqyrësi francez që drejton frekuencat e radios i tha gjithashtu gjigantit të teknologjisë që të rregullonte telefonat ekzistues.
ANFR e ka këshilluar Apple që nëse nuk mund ta zgjidhë problemin përmes një përditësimi, duhet të tërheqë çdo iPhone 12 të shitur ndonjëherë në vend. Por Organizata Botërore e Shëndetësisë ka kërkuar më parë të zbusë frikën rreth rrezatimit të emetuar nga telefonat celularë.
Ajo thotë në faqen e saj të internetit se nuk ka asnjë provë për të arritur në përfundimin se ekspozimi ndaj fushave elektromagnetike të nivelit të ulët është i dëmshëm për njerëzit. iPhone 12 u lëshua për herë të parë në shtator 2020 dhe ende shitet në mbarë botën, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.
Apple tha se po kundërshtonte rishikimin e ANFR-së dhe tha se i kishte ofruar rregullatorit rezultatet laboratorike nga vetë gjiganti i teknologjisë dhe palët e treta që tregojnë se pajisja është në përputhje me të gjitha rregullat përkatëse.
Ai tha se iPhone 12 u njoh si në përputhje me rregulloret për nivelet e rrezatimit në mbarë botën. Ministri dixhital i Francës, Jean-Noel Barrot, i tha gazetës franceze Le Parisien se vendimi ishte për shkak të niveleve të rrezatimit mbi pragun e pranueshëm, sipas Reuters.
Ai tha se ANFR zbuloi se shkalla e përthithjes specifike e iPhone 12 (SAR) ishte mbi atë që lejohet ligjërisht. “Apple pritet të përgjigjet brenda dy javësh”, tha ai. “Nëse ata dështojnë ta bëjnë këtë, unë jam i përgatitur të urdhëroj një tërheqje të të gjithë iPhone 12 në qarkullim. Rregulli është i njëjtë për të gjithë, përfshirë gjigantët dixhitalë.”
ANFR tha se SAR-i i pajisjes ishte 5.74 vat për kilogram – mbi kufirin e vendosur nga Bashkimi Europian (BE) për një telefon kur mbahet ose mbahet në xhep. Ajo do të ndajë gjetjet e saj me rregullatorë të tjerë në të gjithë bllokun tregtar.
Lajmi u publikua për herë të parë të martën në Francë, në të njëjtën ditë kur Apple zbuloi iPhone 15 të ri. Vetë ai njoftim u ndikua nga ligji i BE-së, i cili kërkonte që Apple të hiqte portin e vet të mbushjes Lightning dhe ta zëvendësonte atë me një kabllo USB-C.
Telefoni i ri është i pari që nga viti 2012 që ka një port alternativ mbushje dhe Apple thotë se do të shesë një përshtatës në mënyrë që njerëzit të mund të përdorin kabllot e tyre ekzistuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *