November 29, 2021

Frangu zviceran, më i larti kundrejt euros që nga korriku 2015

Shpërndaje lajmin

Më 19 nëntor 2021, euro shkoi nën 1.05 franga zvicerane, më e ulëta që ka qenë që nga korriku 2015.

Franga zvicerane shihet si një monedhë e sigurt strehë dhe priret të rritet kur tregjet janë në rënie. Megjithatë, këtë javë ndryshimi i kursit të këmbimit mund të ketë pasur më shumë të bëjë me situatën në Eurozonë sesa një zhvendosje drejt sigurisë, përcjell albinfo.ch.

Kohët e fundit, euro është dobësuar kundrejt një numri monedhash, duke përfshirë jenin, dollarin amerikan dhe funtin. Tregtarët e monedhave duket se janë të shqetësuar për qëndrimin akomodues të Bankës Qendrore Evropiane (BQE) dhe rritjen e shpejtë të kohëve të fundit të rasteve të Covid-19 në të gjithë zonën.

Një pyetje në mendjen e disave është nëse Banka Kombëtare e Zvicrës (SNB) do të përgjigjet. Një normë prej 1,05 franga zvicerane për euron është një normë minimale jozyrtare që SNB ka punuar shumë për ta mbrojtur. Gjatë viteve të fundit, SNB ka grumbulluar një bilanc të madh duke mbrojtur një frangë në rritje dhe është etiketuar si një manipulues i monedhës nga Thesari i SHBA.

Një franga e fortë krijon një erë të fortë për eksportuesit zviceranë. Megjithatë, është një ndihmë për importuesit dhe blerësit dhe huamarrësit ndërkufitarë.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *