Frikë për dhunë dhe protesta të armatosura në SHBA, ‘Twitter’ bllokon përgjithmonë llogarinë e Presidentit Trump

Share

Platforma e medias sociale Twitter njoftoi dje se ka pezulluar përgjithmonë llogarinë personale të presidentit Trump, si rezultat i rrezikut për nxitje të mëtejshme të dhunës.

Presidentit Donald Trump iu deshën vite dhe dhjetëra mijëra cicërima për të krijuar 88.7 milion ndjekës në Twitter. U desh një moment i vetëm të premten për t’i humbur përgjithmonë, shkruan CNN. 

“Pas një analize të kujdesshme të postimeve të fundit në Twitter nga llogaria @realDonaldTrump dhe konteksti që lidhet me to, ne kemi pezulluar përgjithmonë llogarinë si rezultat i rrezikut për nxitje të mëtejshme të dhunës,” tha kompania.

Kompania thotë se postimet e presidentit shkelin politikat e Twitter-it kundër “lartësimit të politikave të dhunshme” dhe se dy nga postimet e presidentit kishin “shumë të gjarë të nxisnin njerëzit të përsërisnin aktet që u panë në Kapitol.

Sipas Twitter, vendimi është marrë “bazuar në një numër faktorësh,” përfshirë “planet për protesta të armatosura në të ardhmen që kanë filluar të shfaqen” në këtë platformë.

‘Twitter’ ka qenë gjaku i strategjisë së tij të komunikimit si President – dhe si President, kompania ka lejuar që llogaria e Trump të vazhdojë kur mund të ishte fikur kohë më parë. Facebook dhe Instagram pezulluan përkohësisht llogaritë e tij në ato platforma derisa të largohej nga zyra.

Kompania po kufizon gjithashtu llogaritë zyrtare @POTUS dhe @WhiteHouse gjatë kohës së tij të mbetur në detyrë. Nuk është ende e qartë nëse ai mund të fillojë llogari të reja në të ardhmen. 

George Conway, aktivisti anti-Trump dhe ish republikan i cili bëri kundërshtimin dhe talljen e Presidentit në Twitter, i tha CNN, se përulja e Presidentit në platformë ka një rëndësi të vërtetë në frenimin e pushtetit të tij mbi llojin e njerëzve që sulmuan Kapitolin, të merkurën.
“Ta heqësh poshtë duke e hequr nga këto platforma, duke treguar se ai është i pafuqishëm për të bërë asgjë në lidhje me të dhe më në fund dërgimi i tij përsëri në Mar-a-Lago do të zvogëlojë tërheqjen për këta njerëz që me të vërtetë kërkojnë një lloj të udhëheqësit autoritar “, tha Conway.

E vetmja gjë që mbetet në faqen e Trump në Twitter, është një hapësirë ​​boshe dhe një mesazh që llogaria është pezulluar.


Share

Komente