January 17, 2022

Fshati i Gjenevës, ndër “më të bukurit” në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Dardagny, një komunitet në kantonin e Gjenevës, sapo iu bashkua radhës së fshatrave më të bukur në vend, transmeton albinfo.ch.

Tani është përfshirë në listën e shoqatës së quajtur “Fshatrat e Bukur Zvicerane”, e cila e përshkruan Dardagny si “një fshat paqësor vreshtarësh në luginën e harlisur të Allondonit në buzë të fshatit të Gjenevës”.

“Shtëpitë e vreshtarëve të shpërndara rreth kështjellës imponuese (më e madhja në kanton) konkurrojnë për karakter, të stolisur aty-këtu me shatërvanë të gëzuar dhe shenja shumëngjyrëshe për të krijuar një hapësirë harmonike të jetesës rurale”.

Një përshkrim i mëtejshëm i Dardagny dhe fshatrave të tjera piktoreske zvicerane, si dhe një hartë që tregon se ku ndodhen, mund të shihen këtu: https://www.borghisvizzera.ch/en/scheda/dardagny/


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *