January 21, 2022

FSK ngrit gjendjen e gatishmërisë për shkak të përmbytjeve

Shpërndaje lajmin

FSK ka ngritur gjendjen e gatishmërisë të njësive të saj të para reaguese, në rast të nevojës, pas reshjeve që përfshinë vendin tonë.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaji cili thotë se këtë ja ka bërë të ditur edhe Ministrit të Brendshëm, Xhelal Sveçla.

“Qytetarë të dashur të vendit tim, Situata meteorologjike që nga dita e djeshme është në monitorim dhe vlerësim permanent të plotë të autoriteteve profesionale të FSK-së. Sot kam kontaktuar direkt, ministrin Sveçla dhe i kam komunikuar se me direktivën time, FSK ka ngritur gjendjen e gatishmërisë së njësive të saj të para reaguese, në rast të nevojës”, ka thënë ai.

Ai thotë tutje se FSK është e gatshme që të kryejë detyrat e mbështetjes ushtarake të autoriteteve civile dhe lokale për t’iu dalë në ndihmë qytetarëve.

“Bazuar në Sistemin e Menaxhimit të Integruar të Emergjencave dhe Planit të Reagimit Kombëtar, FSK është e gatshme të realizoj misionin kushtetues dhe detyrat e saj ligjore në mbështetje ushtarake të autoriteteve civile qendrore dhe lokale. Gjithashtu, jemi në gatishmëri të plotë që me të gjitha aftësitë dhe kapacitetet operacionale në dispozicion të ofrojmë shërbimin vetëmohues për ndihmë qytetarëve tanë”, ka shtuar ai.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *