Shpërndaje lajmin

Do të mbahet “Java Kulturore Shqiptare”, ku e gjithë vëmendja është për kulturën dhe kombin shqiptar në Zvicër, e organizuar nga Kuvendi i Shqiptarëve të Zvicrës, shkruan albinfo.ch.
Në „Javën kulturore“ do të zhvillohen debate, ekspozitë, aktivitete kulturore, artistike, do të prezantohen libra, histori tradicionale shqiptare, programe muzikore, ndërkohë që do të jepen edhe shfaqje kulturore nga grupe të ndryshme artistike shqiptare, si dhe partner medial do të jetë Albinfo.ch.
Programi:
E premte, 11 nëntor 2022, 19:00 – 22:00
–           Hapja e fundjaves kulturore shqiptare
–           Hapja e ekspozites «fotografi» Rexhep Rifati (baca Rexhë).
–           Lexim nga Besa Myftiu (poezi dhe prozë në gjuhën shqipe dhe gjuhën frënge)
 
E shtunë, 12 nëntor 2022
–           19:00 – 20:30 Debat (në gjuhën shqipe) me temen «Participimi ynë në jetën politikë në vendet e prejardhjes» me mysafir të ftuar:
– Alisa Buzhala, Gazetare e Albinfo.ch online dhe print
– Dr. Bashkim Iseni, Drejtor i Zyres se qytetit te Lozanes per imigrantet
– Hilmi Gashi, ekspert i çështjeve të migracionit dhe sindikalist
– Musa Kamenica, politolog
–           20:30 – 22:00 Program muzikor:
Fatjeta Barbullushi dhe Fejzulla Zumberi
 
E diele, 13 nëntor 2022
–           14:00 – 15:00 Informata nga LAPSH-i për shkollën në gjuhën shqipe
–           15:00 – 15:30 Prezantimi i projektit TutorShqip për mësimin plotësues nga Orhan Spahiu (KSHZ)
–           15:30 – 16:30 Promovimi i librit «101 poezi zvicërane nga Kujtim Shabani
–           16:30 – 18:30

Prezantimi i librave të autorëve shqiptarë në Zvicër
Debat me poetët Shemsi Makolli, Ilir Xheladini etj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *