Shpërndaje lajmin

Le të themi se keni gjetur një person për të cilin jeni të interesuar. Padyshim që e keni gjetur në ndonjë rrjet social dhe po mendoni të hidhni hapin e parë për t’iu afruar. Ose mund të keni një përdorues në profilin tuaj që ju ka tërhequr interesin, qoftë me fotot që postojnë, qoftë me “muzikën e lezetshme” dhe lokalet që frekuentoni. Përsëri ju mendoni të bëni qasjen tuaj.
Kështu që ju vendosni, në mënyrën tuaj, t’i dërgoni atij një mesazh. Por ai ose ajo nuk e ka parë dhe as nuk e ka lexuar. Kështu që ai nuk është përgjigjur. Dhe diku këtu është pika ku bie në grackën e “mesazhit të dyfishtë”.. Dërgimi i dyfishtë i mesazheve do të thotë t’i dërgojmë dikujt dy ose më shumë mesazhe përpara se ai t’i përgjigjet mesazhit tonë origjinal.
Sipas një sondazhi nga faqja e takimeve Seeking, mesazhet e dyfishta janë një flamur i madh i kuq për shumicën e shenjave.  Kjo është një lëvizje që minon përpjekjet tona.
Mos supozoni se personi që ju intereson nuk e ka parë mesazhin (pas një periudhe të arsyeshme kohore), pasi pjesëmarrësit në sondazh deklarojnë se kjo nuk është e mundur.
Sidomos nëse lexojnë mesazhin e parë dhe nuk e shohin të arsyeshme të përgjigjen, një mesazh i dytë, që shfaqet pikërisht poshtë atyre pa përgjigje, na bën të dukemi të pasigurt, të padurueshëm dhe të dëshpëruar për pak vëmendje.
Prandaj, nëse shohim që dikush që është mësuar të jetë aktiv në rrjetet sociale ose mban një marrëdhënie të mirë me celularin, nuk i përgjigjet mesazhit tonë, shpjegimi nuk është se mesazhi ynë nuk është hapur nga ai. Ai/ajo thjesht e lexoi dhe e injoroi ose ndonjë arsye tjetër e detyron të mos e vazhdojë bisedën. Le të mos turpërohemi duke ekspozuar veten./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *