December 1, 2021

Gabimi më i zakonshëm që bëjmë të gjithë në banjë që kërcënon shëndetin tonë

Shpërndaje lajmin

Ka disa gjëra që ne i bëjmë pa vetëdije në jetën tonë të përditshme që mund të kenë ndikim në shëndetin tonë.

Për sa i përket tualetit tonë, hulumtimet kanë treguar se shumica prej nesh bëjnë një nga gabimet më të zakonshme dhe më të mëdha dhe nuk e dinë. Sa herë që e bëjmë këtë, mikrobet dhe bakteret patogjene përhapen në ajër, të cilat mund të transmetohen te njerëzit e tjerë.

Pra gabimi është se e shtypim ujin me kapak të hapur. Nëse e shtypim ujin në këtë mënyrë, një re bakteresh ngrihet dhe vendoset në sipërfaqet përreth. Mikrobet mund të ngjiten në sipërfaqe dhe të qëndrojnë atje për një kohë të gjatë dhe ne mund t’i transferojmë në pjesën tjetër të shtëpisë.

Prandaj kapaku duhet të mbetet i mbyllur në momentin që shtypin ujin dhe duhet të lajmë duart menjëherë pas përdorimit./


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *