September 25, 2021

Gërvalla thotë se Kosova s’duhet ta fajësojë Evropën për gabimet e veta

Shpërndaje lajmin

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, ka thënë se Kosova nuk duhet ta fajësojë Bashkimin Evropian për gabimet e saj.

Ajo në një panel diskutimi në Forumin e Dubrovnikut ka lënë të nënkuptohet se vendi akoma nuk ia ka dalë në integrimin drejt BE-së si dhe për liberalizim të vizave, njoftojnë mediat kosovare, përcjell Albinfo.ch.

“Duhet të vlerësohet, pavarësisht të gjitha vështirësive dhe prapambetjes, Bashkimi Evropian na ka ofruar më të mirën që ka mundur, perspektivën e anëtarësimit në projektin më të suksesshëm në historinë e Evropës. Për këtë arsye, e më shumë për veten tonë, ne duhet t’i bëjmë detyrat e shtëpisë, duhet që ta zbatojmë sundimin e vërtetë të ligjit, duke përfshirë luftën kundër korrupsionit, duhet të garantojmë liri të medias, duhet të zhvillojmë vërtet reformën në drejtësi… nuk ia kemi dalë akoma, dhe nuk kemi arsye ta fajësojmë Evropën për gabimet tona”, ka deklaruar Gërvalla.

Ajo ka shtuar se askush nuk duhet ta mashtrojë veten, duke thënë ose menduar se do të mund të kishim qasje pa i përmbushur detyrat e shtëpisë.

“Kosova, qeveria jonë dhe qytetarët tanë nuk do të bllokohen drejt ndarjes, cinizmit dhe alternativave të tjera, siç është i ashtuquajturi Mini-shengeni”, ka thënë Gërvalla.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *