Gjeneva aktivizon masat emergjente të motit të ftohtë

Shpërndaje lajmin

Qyteti i Gjenevës ka aktivizuar masat emergjente të motit të ftohtë.
Do të thotë se do të ketë një vend për këdo në qytet që nuk ka një shtëpi ku të shkojë.
Vendet e urgjencës janë ngritur në një strehë në Champel dhe disa hotele kanë ofruar dhoma.
Në total ka hapësirë për 638 persona, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Strehimoret janë të hapura nga ora 18:15 deri në 8:15 të mëngjesit.
Përveç strehimoreve – ka ekipe që kontrollojnë rrugët për t’u siguruar që kushdo jashtë e di se ka një hapësirë për ta nëse dëshiron dhe shpërndan pije të nxehta.
Plani i emergjencës do të jetë në fuqi deri të mërkurën – edhe pse mund të zgjatet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *