Gjeneva hap qendrën e vaksinimit për mbi 45-vjeçarët

Shpërndaje lajmin

Gjeneva ka hapur qendrën e vaksinimit për të gjithë ata që janë mbi moshën 45 vjeç – mosha më e ulët është përpara afatit.

Ekzistojnë tri arsye kryesore, sipas autoriteteve. Këto arsye janë një rritje në numrin e dozave që mbërrijnë në kanton, hapja e afërt e një qendre vaksinimi masive në Palexpo, por kryesisht një marrje më e ulët se sa pritej e regjistrimeve nga grupmosha 55-65 vjeç. 

Do të hapet gjithashtu një tjetër qendër e madhe vaksinimi muajin tjetër, e drejtuar nga Pharmacie Populaire, përcjell albinfo.ch. 

Drejtori kantonal i shëndetësisë, Adrian Bron, thotë se programi i vaksinimit është një garë me kohën dhe është e rëndësishme të mos keni qendra vaksinimi gjysmë të plota. 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *