Gjenevë: Vjedhjet e biçikletave – zgjidhen rrallë

0
Shpërndaje lajmin

Vjedhjet e biçikletave në Gjenevë janë në rritje dhe shumë rrallë zgjidhen.
Me më shumë biçikleta elektrike në rrugë, edhe vlera e vjedhjeve është në rritje.
Vetëm gjysma e rasteve zgjidhen nga policia. Ata thonë se problemi kryesor është se hajdutët kanë lënë shumë pak të dhëna dhe shumë vjedhje janë oportuniste, pasi biçikletat mund të lihen ose të hapura ose të mbyllen me një bravë me cilësi shumë të dobët, transmeton albinfo.ch.
Policia thotë se një çështje tjetër është se pronarët nuk e dinë numrin e kornizës së biçikletës së tyre, gjë që e bën shumë të vështirë identifikimin e tyre.
Ata rekomandojnë kur lidhni biçikletën tuaj me zinxhir, përdorni një bravë të mirë, kaloni zinxhirin përmes një rrote dhe kornizës përpara se ta lidhni me një objekt të palëvizshëm – dhe mundësisht në një zonë që po vëzhgohet. Ata gjithashtu sugjerojnë, nëse blini një biçikletë të dorës së dytë – sigurohuni që të mos e vjedhin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *