Gjermanët dërgojnë të vdekurit e tyre në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Mediat zvicerane raportojnë se një fenomen i çuditshëm po ndodh midis Gjermanisë dhe Zvicrës: një numër në rritje gjermanësh po porosisin varrimin e të afërmve të tyre të vdekur përtej kufirit, përcjell albinfo.ch.
Kjo për shkak se ligji gjerman lejon varrosjet vetëm në varreza; groposja e hirit kudo tjetër, si nën një pemë ose në fushë, është e ndaluar.
Kjo është arsyeja pse gjermanët dërgojnë urna me hirin e të afërmve me postë te varrtarët zviceranë, ndërsa të vdekurit udhëtojnë në Zvicër për të varrosur eshtrat në një vend që ata zgjedhin – një praktikë që është e ligjshme në Zvicër.
“Shtetit nuk i intereson se çfarë ndodh me hirin”, i tha transmetuesit SRF sipërmarrësi i Aargau, Berto Biaggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *