Gjermanët kanë humbur besimin në shtetin

0
Shpërndaje lajmin

Nga trenat jo të besueshme për pasagjerët, deri te pritjet e gjata për shërbime publike e shumë pak takime me mjekun dhe qendrat parashkollore, institucionet gjermane duken gjithnjë e më të paafta për të përmbushur nevojat e përditshme të popullatës që i shërbejnë.
Vetëm 27% e njerëzve në Gjermani kanë ndjenjën se shteti është në gjendje të përmbushë përgjegjësitë e tij. Ky është rezultati i përgjithshëm i një sondazhi nga Shoqata Gjermane e Nëpunësve Civilë (dbb), i cili u publikua këtë javë, shkruan DW.
Administrata publike pa një rritje të besimit gjatë viteve të pandemisë 2020 dhe 2021 – me 56% dhe 45% të të anketuarve, respektivisht, që shprehin besim në funksionet e shtetit – shifrat e fundit janë shtatë pikë përqindje më të ulëta se në 2019, viti i fundit para pandemi.
Rezultatet janë “alarmante”, u tha gazetarëve të martën (15 gusht) Ulrich Silberbach, kryetar i dbb.
“Ajo që dëshiron publiku – dhe, për këtë çështje, nëpunësit civilë gjithashtu – është shumë e thjeshtë: Shteti duhet të përmbushë detyrat e tij dhe të jetë aty për njerëzit”, tha ai, përcjell albinfo.ch.
Vlerësimi i miratimit të Scholz është rreth 43% – një nivel i ri i ulët – sipas Politbaromenter, një sondazh i rregullt nga transmetuesi publik ZDF, të premten.
Rezultatet e sondazhit të dbb përputhen me tendencat më të gjera në perspektivat publike, shkruan DW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *