Gjermania dislokon 1000 ushtarë në Qipro dhe Lindjen e Mesme

0
Shpërndaje lajmin

Ushtria gjermane ka vendosur më shumë se 1000 anëtarë të saj në Qipro dhe shtetet e Lindjes së Mesme si masë paraprake, në rast se është e nevojshme të kryhen operacione për largimin e shpejtë të qytetarëve gjermanë nga shtetet në rajon, nëse tensioni për shkak të Izraelit.
Në shumicën e tyre, këta ushtarakë ndodhen në Qipro, në gjendje gatishmërie, pasi Berlini pranon se është e pamundur të bëhen parashikime të sigurta për zhvillimin e situatës.
Shqetësimet janë shprehur për rrezikun që kjo luftë, e cila shpërtheu tre javë më parë, mund të çojë në një përhapje më të gjerë në rajon, duke përfshirë Libanin dhe madje edhe Iranin./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *