Gjermania, në mbrojtje të të drejtave të komunitetit LGBTQ

Shpërndaje lajmin

Sven Lehmann, komisioneri i qeverisë për çështjet e komunitetit LGBTQ, tha se ishte një “ditë historike”, ndërsa ai e prezantoi planin në një konferencë shtypi në Berlin, përcjell albinfo.ch.
Ky veprim shënon herën e parë që Gjermania ka miratuar një strategji ndërdepartamentale në nivel federal për të mbrojtur diversitetin dhe të drejtat e njerëzve LGBTQ, tha ai.
Plani ka gjashtë pika, duke përfshirë njohjen ligjore për të ashtuquajturat “familje ylberi”, përbërja e të cilave ndryshon nga struktura tradicionale e familjes.
Qeveria e koalicionit të qendrës së majtë gjithashtu dëshiron të ndryshojë Kushtetutën për të ndaluar diskriminimin për shkak të identitetit seksual.
Megjithatë, kjo do të kërkonte një shumicë prej dy të tretash në Parlament dhe për këtë arsye do të kërkonte mbështetjen e konservatorëve të opozitës.
“Shpresoj se ne mund të krijojmë vrull për të arritur këtë shumicë prej dy të tretash”, tha Lehmann, duke shtuar se “diskutimet janë në vazhdim”.
Kjo ishte edhe më e rëndësishme në një kohë kur njerëzit LGBTQ po diskriminohen gjithnjë e më shumë vende, si Rusia, Turqia dhe Hungaria, tha ai.
“Ne absolutisht duhet të përdorim tre vjetët e ardhshme për të ankoruar dispozitat ligjore” në këtë fushë, tha ai.
Plane të tjera përfshijnë lehtësimin e burokracisë për personat transgjinorë dhe përmirësimin e shëndetit, këshillimit dhe sigurisë për personat LGBTQ.
Aktualisht raportohen tre deri në katër sulme kundër personave LGBTQ në Gjermani çdo ditë dhe shifra e vërtetë mendohet të jetë shumë më e lartë, tha Lehmann.
Strategjia e re vjen pasi Kupa e Botës është gati të nisë në Katar, i cili është kritikuar ashpër për qëndrimin e tij ndaj personave LGBTQ përpara turneut, përcjell tutje albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *