Gjysma e sulmeve seksuale në Zvicër ndodhin në fundjavë

0
Shpërndaje lajmin

Në mënyrë të konsiderueshme më shumë sulme seksuale kryhen në Zvicër të shtunën ose të dielën sesa gjatë ditëve të javës, sipas një studimi të viktimave të trajtuara në departamentet e urgjencës të Spitaleve Universitare të Gjenevës dhe Lozanës.
Sipas një deklarate të përbashkët të lëshuar nga spitalet të mërkurën, gjatë periudhës katërvjeçare të studimit midis 2018 dhe 2021, në të dy spitalet u bënë 962 raportime për sulme seksuale; 740 prej rasteve janë përfshirë në analizë. Mosha mesatare e viktimave ishte 24 vjeç, raporton swi, përcjell Albinfo.ch.
Sipas raportit, 45% e të gjitha sulmeve të raportuara ndodhën të shtunën ose të dielën. Pati gjithashtu më shumë sulme në verë, kur numri i sulmeve të raportuara ishte rreth një herë e gjysmë më i lartë se në dimër.
Pothuajse gjashtë nga dhjetë viktima thanë se e njihnin sulmuesin e tyre. Po aq sulme ndodhën në shtëpitë e viktimave.
Rreth një në katër nuk mund të mbanin mend se çfarë lloj sulmi u ishte nënshtruar./Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *