Shpërndaje lajmin

Google feston ditëlindjen dhe mbush plot 25 vjeç. Në mbi 2 dekada jetë, Google është rritur me hapa të shpejtë, është bërë motori më popullor i kërkimit.
Ishte viti 1995 kur Page dhe Brin, studentë të doktoraturës të Stanford University, i dhanë rrugë një projekti që synonte të kuptonte modelet matematikore dhe strukturën e lidhjes së internetit.
“Domain”-i “google.com” u regjistrua më 15 shtator 1997 dhe “Google Inc.” u krijua më 4 shtator 1998.
Me kalimin e viteve, motori i kërkimit Google është bërë pjesë integrale e jetës sonë të përditshme, duke formuar mënyrën se si ne kërkojmë, komunikojmë dhe ndërveprojmë me informacionin në internet.
Fusha e veprimit të Google është zgjeruar në shumë sektorë, që nga menaxhimi i njoftimeve publicitare te botimi; nga hartat te videot me Youtube; nga programet për të naviguar “online” me “Chrome”, te sistemi operativ “Android”.
Pavarësisht të gjitha këtyre kompanisë i është dashur të përballet edhe me polemikat mbi privatësinë, gjoba të mëdha nga Europa.
/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *