Google pranon marrëveshjen pas gjobës 5 mld dollarë, fshin të dhënat e kërkimit

0
Shpërndaje lajmin

Google ka rënë dakord të fshijë miliarda të dhëna dhe t’i nënshtrojë disa kufizime opsioneve të ndjekjes së përdoruesve, sipas kushteve të një zgjidhjeje ligjore të propozuar.
Marrëveshja synon të zgjidhë një padi grupore të ngritur në SHBA në vitin 2020 që akuzonte gjigantin e teknologjisë për pushtimin e privatësisë së njerëzve duke mbledhur të dhënat e përdoruesve edhe kur ata shikonin përmbajtjen në modalitetin “Incognito”. Padia kërkon 5 miliardë dollarë dëmshpërblim.
Google mbështet marrëveshjen e re, megjithëse kundërshton pretendimet në padi. Megjithatë, thuhet se tashmë kanë bërë disa ndryshime në përgjigje të padisë.
Fshirja e të dhënave nga databaza e tyre do të zbatohet për të gjitha ambientet ku Google operon, jo vetëm në Shtetet e Bashkuara, ku është ngritur padia.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *