October 25, 2021

Gratë në Zvicër ende fitojnë më pak se burrat

Shpërndaje lajmin

Të ardhurat e fituara nga gratë në Zvicër janë më të ulëta se ato të burrave në të gjitha grupet e pagave dhe në shumicën e profesioneve, sipas të dhënave të reja nga Zyra Federale e Statistikave (FSO), transmeton albinfo.ch.

Këto janë disa nga gjetjet kryesore:

31 përqind e burrave që punojnë me kohë të plotë morën një pagë bruto prej mbi 104,000 franga në vit, krahasuar me vetëm 18 përqind të grave.

Pothuajse 40 përqind e grave kanë fituar midis 52,000 dhe 78,000 franga – konsiderohet një pagë e ulët për punën me kohë të plotë – krahasuar me 30 përqind të burrave.

12 përqind e grave marrin një pagë edhe më të ulët midis 26,000 dhe 52,000 franga, përkundrejt 5 përqind të burrave.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *