September 24, 2021

Greqia mbyll kufijtë për refugjatët

Shpërndaje lajmin

Në një prononcim për media, ministri grek i Migracionit, Notis Mitarachi, deklaroi se Turqia është një vend i sigurt, ku njerëzit mund të kërkojnë azil.

Theksohet se emigrantët nga Afganistani, Bangladeshi, Pakistani dhe Siria nuk do të lejohen më të kërkojnë azil në Greqi, nëse vijnë përmes Turqisë.

Sipas një marrëveshjeje të vitit 2016 midis Bashkimit Evropian dhe Turqisë, kjo e fundit duhet të marrë përsëri refugjatët sirianë nga Greqia nëse ata nuk përballen me rreziqe serioze në Turqi.

“Turqia është një vend i sigurt për azilkërkuesit nga Siria, Afganistani, Pakistani, Bangladeshi dhe Somalia, sipas dekretit të përbashkët të miratuar nga ministritë e huaja dhe migracionit. Ata nuk janë në rrezik për shkak të fesë, kombësisë, mendimeve të tyre politike ose përfshirjes në një grup shoqëror dhe mund të kërkojnë azil në Turqi, sesa në Greqi. Ky është një hap i rëndësishëm në luftën kundër migracionit të paligjshëm dhe krimit të lidhur me trafikimin njerëzor”, tha ministri grek.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *