Shpërndaje lajmin

Aktivistja suedeze për mjedisin, Greta Thunberg, mori pjesë në mitingun “Parada e Popullit” në Bazel të shtunën. Demonstrata e miratuar me rreth 400 pjesëmarrës është e drejtuar kundër financimit të lëndëve djegëse fosile, shkruan Blick.
Së bashku me një delegacion ndërkombëtar prej rreth 30 personash nga e Premtja për të Ardhmen, 20-vjeçarja mbërriti në kazermë me tramvaj rreth orës 13:15. Ajo mbajti lart një flamur të vogël të kuq ku shkruhej “Fund financave fosile!”.
Demonstrata me rreth 400 persona filloi pak pas orës 14:30 në kazermë dhe pritet të përfundojë pranë Bankës për Rregullime Ndërkombëtare (BIS) në stacionin e trenit SBB. Thunberg vrapoi përpara trenit demonstrues, por qëndroi në prapavijë.
Të dielën në BIS do të mbahet takimi vjetor me përfaqësues të Bankës Popullore nga e gjithë bota. Demonstruesit do t’i dorëzojnë një peticion bankës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *