November 29, 2021

Gripet sezonale qarkullojnë në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Nuk është vetëm koronavirusi që po qarkullon në Zvicër, por edhe sëmundje të tjera infektive po përhapen në gjithë vendin për momentin, transmeton albinfo.ch.

Këto viruse prekin kryesisht fëmijët, duke sulmuar tubat e ajrit në mushkëri dhe pasazhet e hundës. Për shkak të rritjes së këtyre rasteve, departamentet e pediatrisë në shumë spitale zvicerane, duke përfshirë Spitalet Universitare të Gjenevës (HUG) dhe Spitalin Universitar në Cyrih, janë të mbushura.

Ndërsa këto viruse sezonale nuk janë të rralla, numri i shtrimeve të fundit në spital është shumë më i madh se ai i vitit të kaluar.

“Është shumë e thjeshtë për t’u shpjeguar. Në vitin 2020, ne praktikuam masa mbrojtëse, “më gjerësisht se tani, sipas Didier Pittet, drejtor i Programit të Kontrollit të Infeksionit të HUG. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *