Gruaja dënohet me 1900 franga për shkelje të izolimit, 280 dërgohen në karantinë

Share

418184608 highres

Një grua është detyruar të paguajë 1,900 franga për mosrespektimin e masës së izolimit të koronavirusit katër ditë më herët. Si rezultat i largimit të saj nga izolimi para se të mbaronte koha, 280 të tjerëve iu kërkua karantina.

Një grua në fshatin Grenchen, Solothurn u gjobit me 1,900 franga për shkelje të një urdhri izolimi në fund të qershorit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Gruaja ishte urdhëruar të bënte karantinë nga 22 qershori deri më 1 korrik, por theu urdhrin për të shkuar në dy ngjarje më 27 qershor.

Si rezultat i prishjes së karantinës së saj, të gjithë ata që morën pjesë në ngjarje – rreth 280 persona – u kërkua të karantinohen si rezultat, një prej të cilëve më vonë doli pozitiv për koronavirusin.

Avokati i gruas argumentoi se ajo besonte se karantina e saj tashmë kishte skaduar, megjithatë prokurori publik kishte prova se ajo kishte thirrur linjën telefonike lokale Covid-19 për të pyetur nëse do të ishte në gjendje të linte herët karantinën.

Prokurori publik tha se gruaja duhet të kishte pritur derisa të merrte një konfirmim me shkrim se ajo mund të jepte fund karantinës para se të linte vetë-izolimin e saj.

Sipas Aktit të Zvicrës për Epidemitë, njerëzit mund të gjobiten deri në 10,000 CHF për shkelje të qëllimshme të masave të koronavirusit, ose 5,000 CHF për ta bërë këtë nga pakujdesia.

Në praktikë, disa gjoba u janë shpërndarë individëve, megjithëse qeveria Zvicerane miratoi të mërkurën një propozim për të lejuar policinë të lëshojë gjoba në vend për shkelje të vogla të tilla si dështimi i mbajtjes së një maske aty ku mandatohet.

1,900 CHF përfshiu një gjobë 1,500 CHF si dhe një porosi 400 CHF për kosto.

The post Gruaja dënohet me 1900 franga për shkelje të izolimit, 280 dërgohen në karantinë appeared first on Albinfo.


Share

Komente