Hakerët po shantazhojnë ambasadat zvicerane jashtë vendit

0
Shpërndaje lajmin

Hakerët janë duke shantazuar zyrat e ndryshme në Bernë. Së fundmi, këtë po e bëjnë me zyrën e një arkitekti në Bernë.
Siç shkruan NZZ, janë vjedhur edhe informacione lidhur me sigurinë dhe po kërcënojnë me publikim të informacionit, afati për zyrën skadon më 1 shtator, shkruan 20minuten.
Zyra Federale përgjegjëse për Ndërtesat dhe Logjistikën (BBL) konfirmoi për NZZ se ishte informuar më 21 korrik për sulmin ndaj kompanisë furnizuese.
Sipas gjendjes aktuale të njohurive, asnjë agjenci tjetër federale nuk është prekur përveç FDFA. Firma e arkitekturës ka bërë kallëzim penal.
Sipas NZZ, “dokumentet me sa duket janë vjedhur nga përfaqësitë dhe ambasadat zvicerane në Azi dhe Amerikën e Jugut, si dhe nga një projekt nga vetë FDFA në Bernë”.
BBL thotë se janë edhe disa dokumente të klasifikuara, si plane pronësie nga përfaqësitë jashtë vendit, përcjell albinfo.ch.
Kur skadon afati, ato do të bëhen publike,
Pas sulmit është me sa duket grupi relativisht i ri i hakerëve Abyss, shkruan 20minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *