Hidrocentralet janë burimi kryesor i energjisë së rinovueshme në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Zvicra njihet për hidrocentralet e saj që, në fakt, janë burimi kryesor i energjisë së rinovueshme në Zvicër, përcjell albinfo.ch.
Ajo përbën 65% të konsumit të energjisë elektrike në vend, pasuar nga energjia bërthamore 20%, energjitë e reja të rinovueshme (fotovoltaikë, erë, hidrocentrale të vogla dhe biomasë) 14% dhe karburantet fosile 2%.
Zvicra thuhet se është ndër shtete me prodhimin më të ulët të energjisë për shkak se nuk ka burime të shumta energjetike, mirëpo përmes hidrocentraleve dhe atyre solare, plotëson nevojat e banorëve të saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *