January 19, 2022

Hyrja, maskat dhe klubet e natës: Cilat janë rregullat në disa nga destinacionet e preferuara të zviceranëve?

Shpërndaje lajmin

Zvicra, si shumica e Evropës, ka lehtësuar disa masa të koronavirusit.

Që nga 9 korriku, Bashkimi Evropian ka njohur certifikatën Zvicerane Covid dhe Zvicra njeh certifikatat e lëshuara nga vendet e BE dhe EFTA.

Kjo do të thotë që udhëtimet ndërkombëtare lejohen të bëhen përsëri, qofshin ato brenda vendit në Zvicër apo për ata që udhëtojnë më larg, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Në kohën e duhur për verën, një numër i linjave ajrore po shtojnë dhjetra destinacione të reja nga Zvicra.

Çfarë duhet të dini për udhëtimet jashtë Zvicrës tani

Tani po ju japim rregullat në disa nga destinacionet më të njohura të pushimeve.

Këto janë të sakta që nga 9 korriku, por natyrisht u nënshtrohen ndryshimeve të shpejta në varësi të situatës themelore epidemiologjike, përcjell tutje albinfo.ch.

Franca

Dyqanet, restorantet dhe muzeumet janë të hapura në Francë – megjithëse me kufizime në kapacitet dhe kërkesën për t’u regjistruar për gjurmimin e kontratës nëse rrini brenda – dhe ora e natës është hequr. Maskat e fytyrës kërkohen ende në shumë vende, duke përfshirë disa zona të jashtme.

Franca e ka vendosur Zvicrën në listën e saj të gjelbër, që do të thotë se hyrja nuk është e kufizuar.

Nëse jeni vaksinuar, mund të futeni me prova, nëse nuk keni, do të duhet të tregoni një test negativ PCR, i cili është më pak se 72 orë i vjetër.

Kushdo që hyn në Francë do të duhet të plotësojë një formular duke premtuar se nuk ka simptoma të Covid dhe nuk ka pasur kontakt me askënd me Covid për 14 ditët e fundit.

Nëse udhëtoni në Francë me Certifikatën tuaj Covid, mbani në mend se data e qëllimit tuaj të dytë duhet të jetë të paktën 14 ditë para. Të njëjtat rregulla zbatohen për Gjermaninë dhe Italinë.

Nëse nuk është ky rast, mund të ju refuzohet hyrja ose të detyroheni t’i nënshtroheni një testi dhe / ose karantine.

Gjermania

Rregullat në Gjermani kanë qenë kryesisht të relaksuara në lidhje me hyrjen, megjithëse kjo do të ndryshojë nga shteti në shtet për shkak të sistemit federal.

Hyrja nga toka – qoftë rrugë apo tren – është e pakufizuar, por ata që hyjnë përmes ajrit do të duhet të tregojnë prova të një testi negativ, certifikate shërimi ose vaksinimi.

Gjermania ka pasur një qasje të rreptë ndaj shumicës së masave të koronavirusit, me bare, restorante dhe objekte kulturore të mbyllura kryesisht për një periudhë gjashtë-mujore.

Kur shteti ka një normë të ulët Covid, restorantet dhe baret lejohen të hapen përsëri, siç janë muzeumet, teatrot, galeritë dhe objektet e tjera kulturore dhe sportive.

Në disa shtete, një test negativ ose provë e vaksinimit ose shërimit është i nevojshëm për t’u ulur brenda në bare dhe restorante.

Maskat zakonisht kërkohen akoma në dyqane dhe në transportin publik, por lloji i maskës – d.m.th. nëse është FFP2 apo thjesht një maskë pambuku – do të ndryshojë nga shteti në shtet.

Spanja

Spanja nuk e konsideron Zvicrën më një vend me rrezik, që do të thotë që ju mund të hyni lirshëm.

Kjo përfshin Spanjën kontinentale dhe Ishujt Balearik dhe Kanarinë.

Maskat nuk kërkohen më në zonat e jashtme që nga 26 qershori.

Ju nuk keni nevojë të tregoni prova të vaksinimit ose një test negativ, por do të duhet të plotësoni formularin e mëposhtëm, i cili do t’ju japë një kod QR për të treguar në mbërritje.

Italia

Italia gjithashtu ka relaksuar shumë nga masat e saj të koronavirusit, me kërkesën për maskë në zonat e jashtme të relaksuar në 28 qershor.

Personat nga Zvicra lejohen të hyjnë, por do të duhet të plotësojnë formularin e mëposhtëm (anglisht dhe italisht).

Do të duhet të tregoni prova të vaksinimit ose shërimit – nëse jo, keni nevojë për një test negativ antigjeni, i cili është më pak se 48 orë i vjetër.

Austria

Austria vendosi disa nga rregullat më të rrepta të hyrjes kudo në BE, me banorët zviceranë të kufizuar për të hyrë pa karantinë për një periudhë gjashtëmujore.

Që atëherë është relaksuar, megjithëse do të duhet të paraqisni një test negativ, certifikatë shërimi ose dëshmi të vaksinimit për të hyrë.

Nga 1 korriku, maskat nuk do të kërkohen askund tjetër përveç transportit publik dhe në dyqane dhe muze.

Ndryshe nga vendet fqinje, Austria kërkon vetëm vaksinim të pjesshëm, të paktën 22 ditë pas marrjes së dozës së parë të vaksinës

Greqia

Udhëtimi në Greqi është i lejuar, megjithëse do të duhet të tregoni prova të vaksinimit, shërimit ose një testi negativ (PCR).

Maskat kërkohen në të gjitha zonat e jashtme dhe ka një shtetrrethim natën, megjithëse zbatohet vetëm nga ora 1 e mëngjesit deri në orën 5:30 të mëngjesit, kështu që ka të ngjarë të ndihet nga më të përkushtuarit e festave.

Portugalia

Portugalia mund të vuajë aktualisht nga një rritje në variantin Delta, megjithatë njerëzit ende lejohen të hyjnë me kusht që të mund të tregoni një test negativ.

Ekzistojnë rregulla relativisht të rrepta brenda vendit megjithatë, duke përfshirë një maksimum prej gjashtë personave të lejuar brenda restoranteve dhe kafeneve, një maksimum prej dhjetë personash jashtë.

Baret dhe restorantet duhet të mbyllen në 1 të mëngjesit.

Turqia

Nga 1 korriku, pushimet në Turqi do të jenë kryesisht pa kufizime për ardhjet zvicerane.

Restorantet dhe kafenetë mund të hapen përsëri, megjithëse ekziston një shtetrrethim i cili fillon në vend në mesnatë.

Për të hyrë, duhet të tregoni se jeni vaksinuar ose se jeni shëruar nga virusi.

Ju gjithashtu mund të hyni në përputhje me një test negativ, me kusht që të jetë më pak se 48 orë i vjetër (antigjen) ose më pak se 72 orë i vjetër (PCR).

Mbretëria e Bashkuar

Aktualisht, ky është një nga destinacionet më të vështira për t’u vizituar, kryesisht për shkak të shqetësimit që rrethon variantin Delta.

Hyrja në Mbretërinë e Bashkuar është e mundur, megjithatë pasi Zvicra është në listën e qelibarit të MB, ju duhet të karantinoni për dhjetë ditë, së bashku me sjelljen e një testi negativ Covid (edhe nëse jeni të vaksinuar).

Sapo të jeni atje, do të duhet të paguani edhe për dy teste Covid, një në ditën e dytë dhe një në ditën e tetë, para se të përfundoni karantinën në ditën e dhjetë.

Kthimi do të jetë gjithashtu i vështirë, pasi Mbretëria e Bashkuar është në listën e karantinës së Zvicrës, përkrah vetëm Indisë, Afrikës së Jugut dhe Nepalit.

Po më larg?

Ndërsa Zvicra nuk do t’ju ndalojë të shkoni në ndonjë prej këtyre kombeve, secili ende ka rregulla relativisht të rrepta kufitare.

Sa i përket Shteteve të Bashkuara, Australisë dhe Zelandës së Re, ndalimi i udhëtimit për turistët e huaj është ende në fuqi, pa asnjë lajm se kur do të hiqet.

Nëse jeni banor ose shtetas i njërit prej këtyre kombeve do të jeni në gjendje të hyni, duke iu nënshtruar rregullave të karantinës dhe kuotave të mundshme.

Këto janë rregulla tani; situata po ndryshon shumë shpejt dhe të gjitha informacionet këtu mund të ndryshojnë. Këshillohet të kontrolloni rregullisht kushtet para nisjes dhe ato të kthimit në Zvicër.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *