January 19, 2022

I nxehti godet SHBA-të, gjenden 43 trupa të dekompozuar në Arizona

Shpërndaje lajmin

Rreth 43 trupa të dekompozuar u gjetën në tokën kufitare të Arizonës në kufirin midis SHBA-së dhe Meksikës muajin e kaluar.

Sipas Guardian, mendohet se jo të gjithë nga 43 trupat e gjetur kanë vdekur në qershor, por të paktën 16 kishin vdekur brenda ditës dhe 13 të tjerë për më pak se një javë kur u gjetën.

Të dhënat janë publikuar nga grupi jo-fitimprurës Humane Borders dhe u konfirmuan nga Mike Kreyche, një koordinator i hartës për Kufijtë Humane. Shifrat e grupit përfshijnë të gjitha trupat e marra nga njerëzit që besohet se kanë qenë emigrantë në tentativë për të kaluar kufirin dhe janë më të larta se numri i vdekjeve të raportuara nga Patrulla Kufitare, e cila numëron vetëm ato që trajton gjatë punës së tij.

Numri në rritje i trupave të rikuperuar vjen ndërsa zyrtarët e kufirit paralajmërojnë për rreziqe në rritje ndërsa temperaturat rriten këtë verë. Megjithëse shumica e emigrantëve tani kalojnë përmes Teksasit, kontrolli i shtuar në Kaliforni shtyn shumë të tjerë që të kalojnë nga zona e Arizonës ku uji dhe ushqimi nuk janë të disponueshme.

Grupet humanitare si Humane Borders, the Tucson Samaritans and No More Deaths lënë enë uji dhe mjete të tjera në pjesë të thella të Arizonës jugore me shpresën për të shpëtuar jetë në një rajon ku janë dokumentuar më shumë se 3,700 vdekje migrantësh që nga viti 2004. Por shumë migrantë nuk i gjejnë kurrë rezervuarët e ujit ose ushqimet.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *