Inflacioni nuk ka asnjë ndikim në çmimet e pasurive të paluajtshme zvicerane

Shpërndaje lajmin

Edhe pse rritja e inflacionit – nga 2.6 për qind në prill në 3.4 për qind në qershor – ka rritur koston e jetesës në Zvicër, çmimet e pronave nuk kanë ndjekur rritjen deri më tani, sipas grupit zviceran të tregut (SMG) dhe firmës konsulente të pasurive të paluajtshme Cifi, njofton albinfo.ch.
“Çmimet e pasurive të paluajtshme aktualisht nuk duket se ndikohen nga rritja e normave bazë të interesit dhe inflacionit. Apartamentet e bashkëpronësisë rritën çmimet me 1.1 për qind në krahasim me majin, ndërsa banesat e një familjeje shfaqën stanjacion relativ me 0.3 për qind”, tha SMG.
Edhe qiratë janë kryesisht të qëndrueshme, duke u rritur me vetëm 0.1 për qind. Rritja më e madhe pritet të jetë në çmimet e energjisë.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.