November 27, 2021

Injeksione përforcuese në Zvicër mund të mos ofrohen këtë vit

Shpërndaje lajmin

Javën e kaluar, Komisioni Federal i Vaksinimeve rekomandoi që doza e tretë e vaksinës Covid-19 të jetë e disponueshme për publikun e gjerë – dhe jo vetëm për ata mbi 65 vjeç ose në grupin e rrezikut – në fund të nëntorit, transmeton albinfo.ch.

Megjithatë, sipas SonnatgsZeitung, përforcuesit mund të mos ofrohen për publikun e gjerë deri në vitin 2022.

Arsyeja e vonesës është se kantonet nuk mund të garantojnë që doza e tretë do të jetë e disponueshme për të gjithë para fundit të dhjetorit.

Një arsye tjetër është se qendrat e vaksinimit nuk kanë më kapacitete të larta sepse staf i kualifikuar është transferuar diku tjetër.

Nuk ka ende asnjë fjalë nga Ministria e Shëndetësisë për kohën e përforcuesve.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *