Ish-komandanti i NATO-s: Nuk ka paqe në Evropë derisa Putin është në pushtet

Shpërndaje lajmin

Sir Richard Shirreff, ish-zëvendës komandanti suprem i NATO-s në Evropë, thotë se si shumica e njerëzve ai ka dyshime të thella për premtimin e Rusisë për të reduktuar sulmet e saj në Kiev dhe Chernihiv.
“Kjo është pothuajse me siguri një njohje se përpjekja për të avancuar në boshte të shumta ka dështuar dhe ka shumë të ngjarë të parashikojë një përqendrim të forcës në një zonë tjetër”,  thotë ai, duke e përshkruar atë si një njohje se nuk ka asnjë pikë për të përforcuar dështimin.
“Gjithashtu nuk do të përjashtoja ndonjë formë mashtrimi”, thotë ai.
“Ndërsa Putin është në Kremlin, nuk mund të ketë paqe në Evropë”, thotë Sir Richard.
Ai thotë se NATO duhet të sigurojë që lufta “të mbetet një luftë e ftohtë dhe jo një luftë e nxehtë” me Rusinë dhe thotë se kjo do të thotë që NATO të përgatitet për luftë në çdo aspekt.
“Ne nuk e kemi parë ende atë rritje të aftësisë së NATO-s, e cila mendoj se do të jetë thelbësore nëse NATO do të pengojë çdo agresion të mëtejshëm.”/

Leave a Reply

Your email address will not be published.