November 29, 2021

Italia vendos rregulla të reja anti-Covid nëpër shkolla

Shpërndaje lajmin

Një protokoll i ri për COVID-19 që synon të reduktojë numrin e rasteve, sipas të cilit mësimi kalon në distancë, hyn në fuqi të hënën në shkollat ​​italiane.

Sipas protokollit, një klasë nuk do të hyjë automatikisht në karantinë nëse një nxënës rezulton pozitiv me koronavirus, transmeton Ansa, përcjell Albinfo.ch.

Nxënësit e tjerë të klasës do të duhet të bëjnë një test për COVID dhe, nëse janë negativ, ata do të mund të kthehen në shkollë.

Më pas ata do të duhet të bëjnë një test tjetër pas pesë ditësh.

Nëse ka dy raste pozitive në të njëjtën klasë, fëmijët mbi 12 vjeç që janë vaksinuar për COVID-19 do të duhet të bëjnë një test, ndërsa fëmijët e pavaksinuar do të duhet të kalojnë në karantinë.

E gjithë klasa do të hyjë në karantinë vetëm nëse ka tre raste pozitive.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *