Ivanov: Populli e pa fytyrën e vërtet të Zaevit, para syve po na ndodh tradhtia

Share

Kur jeni gati të zgjidhni një çështje me çdo kusht, atëherë çmimi është shumë i lartë, tha ish-presidenti Gjorge Ivanov në lidhje me deklaratat e dhëna kryeministrit Zoran Zaev në një intervistë për mediat bullgare.

“Republika e Maqedonisë dhe populli maqedonas janë zhytur në një humnerë ligjore, politike, historike. Kutia e Pandoras është e hapur. Tani, pothuajse të gjithë marrin përsipër të mohojnë atë që është e jona. Dhe kjo, në disa nivele dhe në disa raste.
Ka çështje që nuk negociohen, të drejta të fituara që nuk diskutohen, linja të kuqe që nuk kalohen”, tha ish-presidenti në një fjalim në rrjetet sociale.

Sipas tij, është një precedent i paparë që politikanët të japin një interpretim historik të fakteve për shkak të kontekstit politik.

“Dje, populli maqedonas pa fytyrën e duhur të Zaevit. Ky i vetëshpallur “politikan me përvojë” provoi dje se jemi dëshmitarë të një tradhtie kombëtare. Unë jam thellësisht i bindur se kombi maqedonas (dhe ata që e votuan atë) panë rolin tradhtar të Zaevit dhe klikës së tij”, tha Ivanov, duke shtuar se në çdo vend demokratik, në çdo shtet anëtar të NATO-s dhe BE-së për kështu deklarata, qeveria bie.


Share

Komente