Java më vdekjeprurëse e Zvicrës deri më tani

Share

430927978 highres

Gjatë 7 ditëve deri në 20 nëntor 2020, Zyra Federale e Shëndetit Publik të Zvicrës (FOPH) raportoi 615 vdekje midis rasteve të konfirmuara laboratorike Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 1,844 që nga vera dhe 3,575 që nga fillimi i vitit.

1,168 vdekje të raportuara gjatë 14 ditëve të fundit përfaqësojnë 33% të vdekjeve totale deri më tani. 7 ditët e fundit kanë qenë më vdekjeprurëse që nga mbërritja e virusit në Zvicër, duke zënë 17% të vdekjeve totale të Covidit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në të njëjtën kohë, numrat e rasteve të reja ranë këtë javë. Javën e kaluar, kishte 45,222 infeksione të reja javore të konfirmuara. Gjatë 7 ditëve të fundit ka pasur 33,466, një rënie prej 26%. Këtë javë, janë kryer rreth 162,000 teste me pozitivitet të testit prej 21%.

Numri i pacientëve të spitaluar me Covid mund të ketë kaluar një kulm gjithashtu. Aktualisht, ka 3,740, nga një pikë e lartë prej 4,076 pacientë më 16 nëntor 2020. Sidoqoftë, numri aktual është i lartë dhe shumë më i lartë se kulmi i valës së parë prej 2,409.

Për më tepër, numri i pacientëve me kujdes intensiv mbetet i lartë. Më 19 nëntor 2020, gati 80% e hapësirave të kujdesit intensiv në Zvicër po përdoren, niveli më i lartë që nga fillimi i pandemisë.

Më 20 nëntor 2020, niveli i infeksionit 14-ditor të Zvicrës ishte 849 për 100,000, 22% më pak se 1,094 një javë më parë.

Kantonet me normat më të larta të infeksionit 14-ditor për 100,000 janë Gjeneva (1,594), Fribourg (1,515) dhe Vaud (1,452). Këto kantone kanë norma infeksioni shumë më tepër se pjesa tjetër e Zvicrës. Shkalla në Cyrih është 638 për 100,000 – të gjitha të dhënat nga FOPH.

Vdekjet totale të Covid-19 në Zvicër që nga fillimi i pandemisë tani kanë arritur në 3,992, nga të cilat 3,575 ishin infeksione të konfirmuara laboratorike.

Instituti për Matjet dhe Vlerësimin e Shëndetit me qendër në Uashington (IMHE) së fundmi ka rishikuar parashikimin e numrit të vdekjeve nga Covid-19 për Zvicrën në 12,481 nga vlerësimi i mëparshëm i më shumë se 16,000.

The post Java më vdekjeprurëse e Zvicrës deri më tani appeared first on Albinfo.


Share

Komente