Jo të gjithë deputetët zviceranë pranojnë se janë shtetas të dyfishtë

Shpërndaje lajmin

Ndonëse nuk është e paligjshme që zyrtarët e zgjedhur të kenë një pasaportë të huaj përveç asaj zvicerane, megjithatë atyre u kërkohet të raportojnë shtetësinë e tyre të dyfishtë në faqen zyrtare të Parlamentit, përcjell albinfo.ch.
Ky detyrim hyri në fuqi në verën e vitit 2022.
Megjithatë, disa deputetë, kryesisht nga partitë e majta, nuk e kanë përmbushur ende këtë detyrim, duke pretenduar se kanë harruar ta bëjnë këtë, një shpjegim që nuk tingëllon i besueshëm për deputetët e djathtë.
“Unë nuk shoh se çfarë i pengon parlamentarët të zbulojnë kombësitë e tyre në mënyrë transparente”, tha Marco Chiesa nga Partia Popullore Zvicerane (SVP) të shtunën.
Një rast i tillë që u bë lajm në tetor 2022 ishte ai i deputetes Michèle Blöchliger, e cila ngjalli polemika, duke mohuar fillimisht se ajo ishte një shtetase e dyfishtë zvicerane / MB, dhe më pas e pranoi atë.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *