December 4, 2021

Kaça, me shumë vlera ushqyese

Shpërndaje lajmin

Kaça është fryt i pasur me antioksidantë dhe gjithmonë i vlerësuar si simbol i shëndetit, i pjellorisë dhe i jetës së përjetshme.

Lëngu, farat dhe vaji i kaçave janë jashtëzakonisht popullor. Shumë studime kanë vërtetuar se bëhet fjalë për një nga frutat më shërues në botë, për shkak të ndikimit pozitiv mbi sistemin kardiovaskular, nervor dhe kockor.

Frutat e kuq, përveç vitaminës C, gjithashtu janë të pasura me vitaminë P, B12, B2, B1, K, A, si dhe karoten, të cilët stimulojnë rezistencën natyrore të organizmit. 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *