Kanadaja do të kërkojë nga Google dhe Meta të paguajnë mediat për lajmet

0
Shpërndaje lajmin

Senati i Kanadasë miratoi të enjten një projekt-ligj që do t’u kërkojë Google-s dhe Meta-s të paguajnë mediat për përmbajtjen e lajmeve që ata ndajnë ose ripërdorin në platformat e tyre.
Projektligji, i cili do të bëhet ligj, u miratua në mes të një përplasjeje midis qeverisë së kryeministrit Justin Trudeau dhe gjigantëve të teknologjisë Silicon Valley.
Senati miratoi projektligjin i cili kërkon nga gjigantët e teknologjisë Meta dhe Google që të paguajnë mediat për lajmet që ato postojnë në platformat e tyre.
Ndërkohë Meta në një deklaratë tha se do të zbatojnë ligjin në fjalë. Projektligji do të bëhet ligj pas miratimit mbretëror dhe do të hyjë në fuqi brenda 6 muajve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *