Kanadaja merr vendim: Të huajt nuk lejohet të blejnë shtëpi

0
Shpërndaje lajmin

 
Kanadaja e ka nisur vitin e ri me një lajm jo të mirë për të huajt që jetojnë në territorin e saj, përcjell albinfo.ch.
Qeveria ka miratuar një ndalim dyvjeçar për disa të huaj që blejnë shtëpi në Kanada dhe ligji sapo ka hyrë në fuqi.
Ndalimi synon të ndihmojë në lehtësimin e një prej tregjeve më të papërballueshme të banesave në botë.
Që nga kjo verë, çmimi mesatar i shtëpisë në Kanada është 568,000 dollarë më shumë se 11 herë më shumë se të ardhurat mesatare të familjes pas taksave.
Banorët jokanadezë përbëjnë më pak se 6% të pronarëve të shtëpive në Ontario dhe British Columbia, ku statistikat kombëtare tregojnë se çmimet e shtëpive janë më të lartat.
Që nga 1 janari ligji i ndalon njerëzit që nuk janë shtetas kanadezë ose banorë të përhershëm të blejnë prona dhe vendos një gjobë prej 10,000 dollarë kanadezë për ata që e shkelin atë përveç disa përjashtimeve.
“Përmes këtij legjislacioni, ne po marrim masa për të siguruar që banesat të jenë në pronësi të kanadezëve, për të mirën e të gjithë atyre që jetojnë në këtë vend”,  tha ministri federal i Strehimit, Ahmed Hussen.
Tregu i banesave të Kanadasë është një nga më të papërballueshmet në botë, duke e renditur vendin më lart se Zelanda e Re, SHBA dhe Britania e Madhe, sipas një analize të Statista të raportit të çmimit të banesave ndaj të ardhurave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *