Kanali televiziv pro Kremlinit në Francë pritet të mbyllet

Shpërndaje lajmin

Krahu francez i kanalit pro-Kremlinit Russia Today (RT) tha se do të mbyllet sepse financat e tij janë ngrirë.
Shefja e kanalit tha se autoritetet në Francë përdorën sanksionet e Bashkimit Evropian për të ngrirë llogaritë bankare të kanalit.
Shkurtin e kaluar, pak pasi Rusia pushtoi Ukrainën, BE-ja tha se do të ndalonte RT-në shtetërore ruse, sepse kishte përhapur dezinformata rreth luftës. RT France apeloi ndalimin por humbi.
Xenia Fedorova, drejtuesja e  RT France, sot shkroi në Twitter se fondet e tij ishin ngrirë dhe kanali “nuk mund të vazhdonte më aktivitetin e tij”.
RT France veçmas tha se 133 vende pune ishin në rrezik dhe e quajti veten “një frymë e re” që kishte mbuluar luftën në një mënyrë të ekuilibruar. Ajo akuzoi autoritetet franceze për censurë. /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *