Kantoni nga më të goditurit, tani ndër më të sigurtët

Share

430167238 highres

Kantoni Schwyz është duke u studiuar nga epidemiologët, ndërsa është zhvendosur nga një prej kantoneve më të goditura në një nga më të sigurtët.

Në shtator, kantoni organizoi një shfaqje yodeling e cila u bë një ngjarje super-përhapëse. Incidenti bëri tituj në të gjithë botën.

Në mes të muajit të kaluar, spitalet në rajon ishin nën një tendosje të madhe për shkak të infeksioneve.

Por tani është një nga zonat më të sigurta të vendit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Epidemiologu Marcel Tanner thotë se është një rast i qartë i përfitimit të gjurmëve. Ndërsa autoritetet mund të gjurmonin ngjarjen e shpërndarësit shpejt – ata që ishin të infektuar ndoshta ishin në gjendje të vetë-izolonin dhe të ndalonin transmetimin.

Ai gjithashtu thekson se bashkëpunimi i popullatës ishte jetik. Ata që do të kishin qenë në ngjarje u thanë të tjerëve se do të kishin kontaktuar për t’u siguruar që të qëndronin gjithashtu në shtëpi.


Share

Komente