September 24, 2021

Kate Winslet bëhet ambasadore globale e kompanisë më të madhe kozmetike në botë

Shpërndaje lajmin

Kate Winslet është ndër një nga aktoret më të mëdha të çdo brezi; ajo është një ikonë për rëndësinë e vetëbesimit dhe një aktiviste për ndryshimin.

Cila është arsyeja pse ajo është fytyra e re e kompanisë më të madhe të kozmetikës në botë L’Oreal Paris për të ndarë misionin për gratë, “kurrë mos dyshoni në veten tuaj; të gjithë ia vlejnë.”

Ngritja e zërit pa zhurmë

Aktorja shkëlqen gjithmonë në kauza afër vlerave për të cilat qëndron L’Oreal Paris: të drejtat e barabarta, feminizmi, përfshirja dhe qëndrueshmëria.

Në jetë, ashtu si në art, ajo mbështet të drejtat e grave. Ndërsa dhuna në familje u rrit në qiell gjatë bllokimit, aktorja u bashkua me UN Women për të rrëfyer fushatën e tyre globale Shadow Pandemic për të inkurajuar njerëzit të kontrollojnë gratë në rrezik.

Ajo gjithashtu punon për një botë ku asnjë grua nuk vdes nga kanceri i vezoreve, duke mbështetur veprimin e kancerit të vezoreve.

Një avokate për fëmijët në disavantazh, ajo është themeluese e Fondacionit Golden Hat, i cili bën fushata për të zhvendosur qëndrimet ndaj njerëzve në spektrin e autizmit. Dhe për bamirësinë, Cardboard Citizens ajo mbron të ndryshojë perceptimin e njerëzve të pastrehë përmes teatrit.

Veprimet e saj mjedisore përfshijnë mbështetjen për The Word Forest Organization, e cila punon për mbjelljen e pemëve, lehtësimin e arsimimit dhe mbështetjen e një grupi për fuqizimin e grave në Kenia. Dhe ajo vazhdon të flasë për mjedisin: anulimin e emetimeve të karbonit që vijnë me karrierën e saj të aktrimit.

Formësimi i fatit të saj të vetëm

Pasi u rrit në famë me Titanic, Hollywood erdhi duke thirrur 21-vjeçaren Kate Winslet. Aktorja e re zgjodhi role kuptimplota për të cilat ndjeu një lidhje personale, dhe që tregojnë gratë në njerëzimin e tyre të plotë dhe kompleks.

E vendosur të ‘jetë’ personazhet e saj në vend të aktrimit, duke luajtur një grua që kujtimet e të dashurit të saj janë fshirë në hitin Breakout Eternal Sunshine of the Spotless Mind, një nënë e papëlqyeshme ose një grua e shqetësuar në Road Revolutionary, ajo zhvilloi gamën dhe shkathtësinë që do t’i bënte shfaqjet e saj si të vlerësuara në mënyrë kritike dhe komerciale.

Ajo u bë aktorja më e re, më e nominuar për Oskar nga të tridhjetat e saj, duke fituar Çmimin e parë të Akademisë për The Reader në 2008.

Ngritja e zërave të grave

E apasionuar pas portretizimit të grave historitë e të cilave nuk janë treguar kurrë në ekran, ajo ka qenë aktive në kthimin e grave të fshira prej kohësh në vendin e tyre të duhur në histori. Në rolin e saj më të fundit, Ammonite, tipari i dytë nga regjisori Francis Lee, ajo tregon historinë e patreguar të gjahtarit fosil që ndjek zvarrë Mary Anning.

Kate Winslet luan rolin e Anning, zbulimet e së cilës për fosilet më të rëndësishme të Shekullit XIX u përvetësuan nga bashkëmoshatarët e saj meshkuj.

Nga vetë dyshimi te vetja e vlefshme

Winslet ndan rrugëtimin e saj nga vetë-dyshimi te vetë-pranimi me një hapje që frymëzon. Kushtimi i një prej shumë çmimeve të saj “të gjitha vajzave që po dyshojnë në vetvete” aktorja është një avokate e zëshme, e sigurt për vetëvlerësimin pozitiv.

Një mentore e besuar për brezin e ardhshëm, aktorja po luan dhe ekzekuton prodhimin e serialit të vlerësuar kritikisht Mare of Easttown për HBO, ku ajo luan një detektivë të një qyteti të vogël që heton një vrasje lokale./abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *