“Keni opingat”, Korreshi: Drejtuesit e lindur në Bllok, marrin vendime për fermerët

Share

Fermerët e Lushnjës janë mbledhur serish për të protestuar paraditen e kësaj të hëne, pas ndryshimeve fiskale, të cilat ndër të tjera parashikonin edhe heqjen e subvencionimit me 6% të TVSH-së.

Protestës së tyre i ka dhënë zë në Kuvend edhe deputeti i PD Saimir Korreshi. Ky i fundit tha se sipas tij nuk “mundet që drejtuesit e lindur në bllok të marrin vendime për bujqërit dhe fermerët që i kanë duart me kallo”. Sipas deputetit prodhuesit dhe eksportuesit kanë dalë në protestë pasi sipas tij po shkojnë drejt falimentit, duke lënë serat e pambjella.

Sot po diskutohet buxheti dhe u duk sikur ata që prezantuat për pjesën e bujqësisë kishin ngrënë gazetën e zërit të popullit të kohës dhe na flisnit për propagandë dhe atë që u  ofroni  fermerëve. Sot fermerët e Shqipërisë janë në ditën e tyre më të zezë. Nëse doni të dini si është fermeri hajeni e dëgjoni hallet e tyre në protestë. Nëse ky buxhet do ishte aq i mirë hajde dëgjoni fermerët në protestë, u kanë adresuar disa kërkesa dhe se keni vënë ujin në zjarr. Ju po talleni me bujqërit dhe fermerët shqiptarë. Në Lushnjë produktet bujqësore nuk kanë treg. Nuk mundet që drejtuesit e lindur në bllok të marrin vendime për bujqërit dhe fermerët që i kanë duart me kallo. Duhet të shkoni te serat e tyre të uleni me ta. Sepse jo vetëm që po i lënë serat të pambjella por po largohen nga vendi. Ju thatë se keni parë mirë, një ministre më tha se keni bërë magazina anës rrugës. Ju rroftë kosherja sepse bletët i keni në protestë. S’ka produkte, s’ka treg, s’ka çmim po dalin me humbje. Ju thatë eksportuesit, po ne kemi eksportuesit, opingat, dhe eksportuesit i keni  aty sot, sepse të gjithë kanë ngritur zërin sepse ky buxhet i ka vënë tra, tra para magazinave të tyre. Gorica i ka braktisur serat, pjesa më e madhe i ka shitur serat. Në shesh sot ishin grumbullues dhe eksportues në protestë, si do e bëni bujqësinë”, tha Korreshi.

Kërkesat e fermerëve janë:

 • Subvencionim direkt i fermerit me 10 lekë për kg
 • Barazim i TVSH në shitje dhe blerje
 • Pezullim i TVSH për plehrat kimike, inputet bujqësore
 • Subvencionim 3 lekë për eksportuesit
 • Garanci për paget e faturave nga grumbulluesit be.k/

Komento

Recent Posts

 • Covid 19
 • Kosovë
 • lajme
 • rastet

Bilancet e fundit me Covid-19 në Kosovë (FOTO LAJM)

53 mins ago
 • a1Instant
 • demtohet
 • le fushen e lojes
 • neymar
 • PSG
 • shperthen ne lot
 • Sport

Neymar shpërthen në lot, dëmtohet rëndë dhe del me barelë nga fusha e lojës

2 hours ago
 • familjet
 • franga
 • Jeta në Zvicër
 • lajme
 • Zvicerane

Të ardhurat mesatare të familjeve zvicerane arrijnë afërsisht 115,000 franga

2 hours ago