Kërcënon Dodik: Bosnja do të zhduket më shpejt sesa do të shfuqizohet Republika Serbe

Share

Kryetari i presidencës së Bosnje dhe Hercegovinës, Milorad Dodik, u drejtoi gazetarëve pas largimit nga Qendra Klinike Universitare e Republikës Serbe.

Ai ishte në spital për 25 ditë ku u shërua për COVID-19, raporton b92.

Duke iu drejtuar shtypit, Dodik tha se Bosnja dhe Hercegovina do të zhdukej më shpejt sesa Republika Serbe do të shfuqizohej, duke komentuar deklaratën e kreut të Partisë së Veprimit Demokratik (SDA), Bakir Izetbegovic se, siç tha ai, “gjoja Joe Biden do të vijë këtu për t’u vendosur dhe zhdukur. entitetet dhe kantonet”.

map republika srpska 473x480 1

“Për shembull, unë mendoj se BH-ja do të zhduket para kësaj dhe se Republika Serbe do të mbetet, të jetë një shtet, i cili ka të drejtën e ekzistencës së tij”, tha Dodik.

“Koha për një vendim të tillë do të vijë me siguri. BH-ja do të shpërbëhet më shpejt sesa Republika Serbe do të shfuqizohet. Unë besoj se ne do të vendosim një opsion shumë realist për Republikën Serbe për të siguruar statusin e saj si një vend i pavarur dhe sovran”, tha ai.

Kryetari i presidencës boshnjake pohoi se 25 ditët e kaluara në spital ishin më të vështirat në jetën e tij, duke falënderuar mjekët dhe stafin e spitalit për vëmendjen që kishte gjatë trajtimit.


Share

Komente