Kërkohet rritje e pagave në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Rritje të pagave në të gjithë botën, një pagë minimale prej 4000 frangash, indeksim i pensioneve AHV, përfitime më të larta të sigurimit shëndetësor: kjo është ajo që kërkon Sindikata Zvicerane (USS) për të përballuar erozionin e fuqisë blerëse për shkak të inflacionit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
“Rritje reale”
Rritja e pagave duhet të jetë reale dhe jo vetëm të kompensojë rritjen, thuhet në një deklaratë të USS në mbledhjen e delegatëve të organizatës. Kjo për shkak se vitet e fundit pagat e grupeve mesatare, kanë pësuar vështirësi dhe për shkak se situata e mirë e përgjithshme ekonomike ofron hapësirën e nevojshme për manovrim. Gjithashtu, tronditje pritet edhe te primet e sigurimeve shëndetësore, të cilat vitin e ardhshëm mund të rriten deri në 10%. Në këtë drejtim, USS shpreson për një ndërhyrje më të madhe nga shteti për të mbështetur familjet: askush nuk duhet të paguajë më shumë se 10% të të ardhurave të tij për mbulimin shëndetësor, përcjell tutje albinfo.ch.
Minimumi 4 mijë franga
Paga duhet të jetë ende në një nivel të mjaftueshëm për të jetuar: prandaj, për një aktivitet me kohë të plotë, kërkohet një pagë minimale prej 4 mijë frangash në muaj, për 13 muaj. Për të përmirësuar situatën e pensionistëve, USS kërkon gjithashtu që pensionet AHV të përshtaten shpejt me inflacionin. USS premton gjithashtu betejë mbi planet e lehtësimit të taksave antisociale. Në veçanti, organizata do të luftojë së shpejti për të shmangur heqjen e tatimit në burim për interesat e obligacioneve në Zvicër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *