Këshilli Evropian do t’i japë Ukrainës 1 miliard euro shtesë

Shpërndaje lajmin

Këshilli Evropian njoftoi sot se do t’i japë Ukrainës një miliard euro shtesë, “si një çështje urgjente”.
Sipas mediave të huaja, ndihma financiare shtesë tani sjell mbështetjen totale nga BE-ja për Ukrainën që nga fillimi në 2.2 miliardë euro, me shifrën që pritet të rritet më tej në “muajt e ardhshëm”.
Zbynek Stanjura, ministër i Financave i Çekisë, tha: “Vazhdimi i ndihmës materiale dhe financiare nuk është një opsion, por detyrë jonë”.
“Prandaj, jam shumë i kënaqur që kemi ndjekur me shpejtësi vendimin për të ofruar 1 miliard euro ndihmë makro-financiare”.
“Kjo do t’i japë Ukrainës fondet e nevojshme për të mbuluar nevojat urgjente dhe për të siguruar funksionimin e infrastrukturës kritike”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.