Këshilli Kantonal i Schaffhausen vendos “të ndajë detyrat”

0
Shpërndaje lajmin

Të hënën, Këshilli Kantonal i Schaffhausen ka miratuar propozimin për ndarjen e detyrave dhe financimin midis kantonit dhe komunave.
Në propozim u përjashtuan fusha të ndryshme, si shëndetësia dhe sigurimet shoqërore, shkruan Blick.
Kishte një marrëveshje të madhe në Këshillin kantonal për ndryshimet mjaft të vogla teksa këto kanë të bëjnë me kontributet e bashkive në policinë e Schaffhausen dhe rregullorja e re do të zvogëlojë kryesisht barrën mbi qytetin e Schaffhausen, përcjell albinfo.ch.
Sa i përket taksës së kazinosë, Këshilli kantonal vendosi me 51 vota pro që 20 për qind e pjesës së kantonit do t’i ndahej fondit për parandalimin e varësisë dhe promovimin e shëndetit. Pa një votë kundërshtuese, Këshilli votoi që kantoni të subvencionojë ndërtesat e shkollave dhe kopshteve në të ardhmen.
Ndryshe, një amendament i ligjit për bujqësinë, i cili ka të bëjë me mbrojtjen e të korrave nga sëmundjet dhe dëmtuesit, i cili u miratua gjithashtu pa një votë kundërshtuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *