Kisha Ortodokse shqiptare mallkon kishën serbe, vendos ndarjen kanunore

0
Shpërndaje lajmin

Përmes një vendimi kanunor kishtar, Këshilli i Kishës Ortodokse Kombëtare Shqiptare dhe me bekimin e kreut të Kishës ka vendosur ndarjen kanunore me çdo kishë serbe në Serbi ose në mbarë botën.
Pikat e vendimit:
1- Kisha jonë mallkon kishen serbe dhe kreun e saj, Patriarkun Profire.
2- Ndarja kanunore me çdo kishë serbe në Serbi ose në mbarë botën.
3- Shpalljen heretik të çdo kleriku serb.
4- Mosnjohjen e kishës serbe si kishë paqësore të krishterë.
5- Mosnjohjen e asnjë dokumenti që lëshohet nga kisha serbe (certifikata pagëzimi, kurorëzimi etj.)
6- Ndalimin e hyrjes se çdo prifti serb në kishën shqiptare.
Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *