January 24, 2022

Kjo është arsyeja pse disa njerëz hanë çfarë të duan, por nuk shtojnë në peshë

Shpërndaje lajmin

Shumë herë ne admirojmë njerëz që para nesh ose sipas deklaratave të tyre hanë çfarë të duan dhe nuk shtojnë peshë, përfshirë ushqimet që janë “fruta të ndaluara” për ata që duan të humbin peshë.

” Kur ju shihni dikë që ha dhe nuk vë shëndet, ai sfidon ligjet e termodinamikës apo ligjet e fizikës ,” tha Dr. Larry Cheskin, kryetar i Departamentit të Shkencave të ushqyerit dhe dietologji në Universitetin George Mason, duke shtuar se agjentët biologjikë të tillë si metabolizmi më i shpejtë, indet më të dobëta dhe masa muskulore për t’i përfituar ata dhe nga natyra të jenë në gjendje të arrijnë djegie më të madhe të kalorive.

Sekreti i suksesit dihet prej vitesh

Sipas Dr. Cheskin, njerëzit me “metabolizëm të lakmueshëm” në të vërtetë janë si fëmijët që do të luajnë derisa të rraskapiten vetëm një pasdite në javë dhe duke u kthyer në shtëpi, do të gllabërojnë më shumë se ushqimin e zakonshëm. Me fjalë të tjera, nuk është një rutinë, por një ngjarje individuale që futet në dietën e zakonshme.

Prandaj, prapa frazës “Unë ha atë që dua dhe nuk shtoj peshë” zakonisht fshihet një mënyrë jetese e tërë që përfshin llogaritjen e pjesëve dhe kufizimin e ushqimeve me shumë yndyrë dhe sheqer , thotë Dr. Rebecca Reeves, dietologe dhe asistente profesore në Universitetin e Shkollës të Shëndetit Publik të Teksasit. “Ata mund të hanë atë që duan, por ata kanë llogaritur marrjen e kalorive të tyre, ” shtoi ai.

Përveç kësaj, sipas dietologut, stërvitja është ndoshta një pjesë integrale e jetës së përditshme të këtyre njerëzv , edhe nëse është duke ecur për një orë, tre deri në katër herë në javë ose thjesht duke shmangur një mënyrë jetese të ulur në lidhje me aktivitetet e tjera.

Si të humbni peshë të padëshiruar

Para se të fajësoni metabolizmin tuaj për barkun ose kilogramët e tepërt, Dr. Reeves rekomandon një zhvendosje në zakone të shëndetshme të të ngrënit dhe më shumë stërvitje, apo edhe këshillat e një konsulent për menaxhimin e peshës.

Mbi të gjitha, theksojnë ekspertët, duhet të synohet një shëndet i mirë pavarësisht humbjes së thjeshtë të peshës, duke filluar me një përzgjedhje më të mirë të ushqimeve që dikush zgjedh të konsumojë. Pastaj, një shëtitje ose një shëtitje është gjithmonë një mundësi e mirë që kombinon argëtimin dhe aktivitetin fizik./abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *